De Slings

Onze draagdoeken zijn ontworpen vanuit het mama hart en handgemaakt met liefde.

Alle stoffen worden zorgvuldig geselecteerd en dragen een sterke ecologische stempel

Slings


Onze slings zijn gemaakt van 100% linnen en hebben matkleurige ringen gemaakt van aluminium. 

Ze kunnen gedragen worden vanaf de geboorte tot een jaar of 3.

Linnen is een perfecte stof voor een sling. Koel in de zomer en warm in de winter. Zacht en sterk waardoor je zelfs je nieuwsgierige peuter in deze doek kan dragen.

Hoe draag je je draagdoek veilig en comfortabel


1. De ideale hoogte van je kindje in de draagdoek is dichtbij genoeg om telkens een kusje op zijn kruin te geven.


2. Het gezichtje moet ten alle tijden makkelijk te zien zijn. De stof mag het gezichtje van je baby nooit bedekken.

3. Bij een goede positie in de draagdoek zit er ongeveer één a twee vingers tussen de kin en de borst van je baby. De baby mag nooit ineengezakt met de kin tegen de borst zitten, omdat dit de ademhaling kan bemoeilijken.

4. Draag je kindje lekker dicht bij jou. De stof moet goed aangespannen zijn en gelijkmatig verdeeld worden over je rug.  Er mag geen ruimte ontstaan bij het naar voren buigen. Bij een sling moeten de ringen tussen je sleutelbeen en schouder gedragen worden en de stof uitgespreid over de schouder. Een te losse draagdoek draagt niet ontspannend en kan aan je rug trekken.

5. M-Positie: De billen van je baby moeten zich onder hun knieën en op of boven uw navel bevinden. Zorg er ook voor dat je baby in een gespreide hurkzit gedragen wordt. Hierbij bevinden de knieën van je baby zich hoger dan de billen en zijn de beentjes licht gespreid. Zorg er bij pasgeborenen voor dat de stof tot in de nek wordt gebracht om hun hoofdje te ondersteunen. je kan eventueel een tetradoek in de draagdoek draaien voor extra support. Op deze manier kan je je kindje op een ergonomische manier dragen.


Vergeet niet om voor elk gebruik uw draagdoek te controleren op tekenen van slijtage.

Zie onze how-to voor meer informatie.


Voordelen van Linnen

Duurzaam van nature

Op vlak van ecologie is linnen kampioen. Linnen is afkomstig van de vlasplant en is de enige plantaardige textielvezel die is ontstaan in Europa. De plant hoeft geen irrigatie tijdens de groei en weinig tot geen gewasbeschermers. De vezel wordt door natuurlijke processen gewonnen en alle delen van de vlasplant zijn bruikbaar. Zero-waste bij uitstek dus.


Absorbeert goed

Een vlasvezel is hol van binnen en kan goed vocht opnemen.

Bovendien geeft de vezel het vocht ook gemakkelijk terug vrij, waardoor de stof snel weer droog aanvoelt.


Thermoregulerend

Doordat de stof ademt houdt linnen je frisser in de zomer en warmer in de winter


Een sterke vezel

Vlas is een sterke vezel. Een linnen stof van hoge kwaliteit kan wel tot 30 jaar meegaan en heeft een hoge slijtvastheid. Dit komt onder andere door de taaie structuur van de linnen vezels. Ook is de stof natuurlijk resistent tegen motten en maakt wassen de stof juist sterker en soepeler.


Hypoallergeen

Een natuurlijk textiel is altijd de beste keuze voor iemand met een gevoelige huid. Een linnen stof bevat een minimum aan allergenen waardoor u gevrijwaard wordt van allergische reacties.